Uldens egenskaber

Uldens specielle egenskab er bl.a. det høje indhold af lanolin.

Dette betyder at husstøvmider og skimmelsvampe ikke kan leve i uldsengetøjet Uldens høje indhold af lanolin gør også at sved og urin neutraliseres.

Lugtgener er der ingen af.. Og ulden holder sig selv ren.

Ulden kan specielt anbefales til personer med allergi og vejrtrækningsproblemer.

Ulden som jo er ren naturuld optager fugten fra kroppen for efterfølgende at afgive den til luften i soveværelset – meget hurtigere end andre dyner. Derfor holder ulden, kroppen tør da fugtigheden nemt kan slippe væk.

Sådan er det ikke med andre dyner, derfor når man har det for varmt skubber man dynen af sig og så vågner man ikke før man fryser og så er kropsdelen blevet afkølet og der kan opstå smerte.

Uanset hvor koldt soveværelset er, har man straks den rigtige temperatur når man ligger sig i uldsengetøj – det vil sige at uldens temperatur bliver omgående den samme som kroppens temperatur. Uldens isolerende evne gør at kroppen ikke afgiver unødvendig varme – derved undgås at der opstår spændinger i musklerne, og dermed bliver blodkredsløbet bedre.

I Tyskland hvor uld-sengetøjet kommer fra bliver det brugt meget i forbindelse med allergi, kredsløbsforstyrrelsers, gigt, rygsmerter og ledsmerter samt i forbindelse med liggesår.

Uldens høje indhold af lanolin er med til at ulden holder sig selv ren. Man kan såfremt man ønsker det håndvaske/maskinvaske ulden med specielt uldvaskemiddel og evt. forsigtig tørre det i tørretumbler med specielt tørreprogram. Det ugentlige vedligehold er støvsugning og evt. luftning i fri natur og såfremt der er sne gerne en omgang ud i denne…

Bør ikke vaskes såfremt det ikke absolut er nødvendigt – da maskinvask fjerner lidt af uldens lanolin indhold.