Uld typer

Merino uld
Ulden stammer fra får og er 100 % naturlig uld. Ulden indeholder 500 gr. Merino uld pr.m2. Uldens fibre er lange og fine og kommer fra udenlandske får hvor klimaet gør at uldens fibre er finere og tættere på grund af kulden.

Kashmir uld
Her er fibrene tynde og dette gør at ulden føles superblød. Ulden indeholder 550 gr. uld pr m2. Ulden indeholder en blanding af Merino og Kashmir. Ulden er meget tæt og lavet med et flot mønster. Superkvalitet.

Ulden uanset Merino/kashmir er belagt med et beskyttende fedtlag som kaldes lanolin. Dette gør at ulden er selvrensende og afvisende overfor snavs og fugt. Uld med det største indhold af lanolin – ren ny uld får man ved at få ulden fra den første klipning – jomfru-ulden som man også kalder den.
Ren ny uld kradser ikke, derfor føles den super behagelig på alle måder.
Natur uld er selvrensende og derfor kan husstøvmider ikke leve i ulden. Disse husstøvmider lever nemt i fjerdyner, hvilke er med til at give over – følsomme mennesker allergi symptomer.

Derfor gælder det om at lanolinen bevares i ulden – derved holder ulden sig selv ren og man kan ligge direkte i ulden uden betræk hvilket er rigtig behageligt.

Husk en god nats søvn er starten på en rigtig god dag!